Deze preek is alhier ook te bekijken (link gaat offsite)

Laat ons Roken.

Beminde Gelovigen, wat een religieus genot is het toch telkens weer om hier in het prachtige Oosterpark op deze solide Spreeksteen mij tot u te mogen richten met de goede boodschap van de Heer. De Heer, dames en heren, wie kent Hem niet, onze goede God, de enige God van de Enige en Universele Rokerskerk van God die momenteel daarboven op zijn wolk zit en goedkeurend beziet hoe wij hier vandaag in vrede samen zijn en ons tot Hem richten. Dus laat ons Roken, en laat ons onze heerlijke nevelen doen opstijgen met een lange IJ totdat ze Hem met een hoofdletter H bereiken. Prijs de Heer! Prijs Hem!

Beminde Gelovigen, op 1 juli jongstleden werd het zogenaamde rookverbod van kracht in de Nederlandse horeca. Om klokslag twaalf uur werden de door de vele Leden van deze Kerk zo enthousiast omarmde rookartikelen in de ban gedaan. Soms zelfs letterlijk, zoals in het geval van de vaste gasten van café Moemoe in Diemen die met de peuken van hun laatste rokertjes afreisden naar het Afrikaanse Burkina Faso om ze aldaar achter te laten in het rustieke plaatsje Ban. Het prachtige en grotendeels onontdekte Ban, dames en heren, veelgeroemd om zijn gastvrije bevolking EN de eerste nederzetting op het Afrikaanse vasteland met een luchtgekoelde bowlingbaan, EN de wereldwijde hoofdstad voor de productie van traditionele Japanse kledingstukken, de zogenaamde Ban-kimono’s. Prijs de Heel!

Terug in Nederland is hier dus een zogenaamd ´rookverbod´ van kracht geworden. Nu hoor ik u al vragen, “maar grote Rooksteker, superkerel dat je er bent, met je fijne pik van formaat, jij, directe rechterhandlanger van onze goede God, Rookstekertje, ze kunnen ons het religieuze Roken toch helemaal niet verbieden? Wat is dat voor een onbedaarde flauwekul, gaan ze straks ook de religieuze praktijken van de moslims verbieden? En de Joden dan? Zijn wij soms minder dan Christenen? NOG minder dan Christenen?” En dan zeg ik u, met recht trots op het feit dat wij in gemeenschap Lid zijn van deze goede Kerk:

Neeeeeeeeeeeeeeeee natuurlijk niet! Haha, en hihi niet te vergeten, natuurlijk kan men ons het religieuze Roken niet verbieden. Want wij Roken Door, wij Roken door totdat we geheel en al doorrookt zijn. Want het Geloof is als onkruid, het vergaat niet, en het zal nimmer wijken voor de schoffel der ongelovige vrijetijdstuiniers. Onze heerlijke rooknevelen verspreiden zich, en met die nevelen verspreidt zich de boodschap van bekering tot onze goede God. Het is een boodschap van naastenliefde, van vrede en van hoop. En wie niet hopen wil moet voelen!

Want wie zich ostentatief posteert in het gangpad van ons goede Geloof krijgt te maken met de Heilige Hofnarschalk. Deze in zijn vrije tijd zo bedaagd overkomende geloofsgenoot heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt, te weten: Ketters bekeren, bij voorkeur met een gloeiend hete pook. Deze pook werkt hij bij de ongelovige naar binnen op een plek die normaliter voornamelijk -en terecht- als uitgang dient. En hij douwt hem helemaal door, totdat het verzengende uiteinde van de pook de hersenpan van de ongelovige hond heeft bereikt. En dan draait de Hofnar hem rond, hij draait hem rond en hij fluistert de ongelovige in z’n oor: “Prijs de Heer”. De Heilige Hofnar staat in kerkelijke kringen ook wel bekend als de Pokenrammer, een term waar hij zelf echter geen grote fan van is.

Maar het zogenaamde ‘rookverbod’ dus. Beminde gelovigen, zoals te verwachten was heeft dit door menigeen zwaarbevochten verbod gezorgd voor een grote aanwas aan Leden voor de Enige en Universele Rokerskerk van God. Door de aandacht die ons goede Geloof in de media mocht ontvangen komen er nu elke dag enige tientallen aanmeldingen binnen van voorheen ongelovigen en ketters die zich deemoedig bereid verklaren de boodschap van onze God in hun leven te ontvangen. Waar de teller van onze geloofsgemeenschap enige maanden geleden nog stond op enige honderden Leden, konden wij hedenochtend reeds Lid nummer 1140 inschrijven. En ook het aantal van de door ondergetekende, met goedkeuring van God Zelf, gecertificeerde horeca-etablissementen waar wij als religieuze Rokers met name welkom zijn groeit als Helmut. Deze gelegenheden geven middels dit certificaat aan dat de tevreden Roker, mits Lid van onze fijne Kerk, daar ongestoord geen onrust kan stoken. En wat een genot, beminde gelovigen, is het toch om een etablissement te betreden en aldaar de heerlijke ambiance van onze geloofsgemeenschap in werking te zien. De vreugde, de naastenliefde, het mekaar helpen met een saffie en een vuurtje en een asbak, dat is waar de Gemeenschap van de Rokerskerk voor staat. En blijft staan!

En een nog groter genot is het om te zien hoe de ketters, de ongelovige rokers die derhalve geschreven worden met een kleine r, hoe die buiten moeten staan en daar wind, regen en de hoon van de religieuze Roker moeten tolereren.

Ja, dames en heren, we zijn op een keerpunt aangekomen in de geschiedenis. Het zogenaamde rookverbod heeft de Rokerskerk, bij de gratie Gods, alleen maar goed gedaan. En bij dezen roepen wij dan ook alle eigenaars van publieke gelegenheden op zich per direct aan te sluiten bij de rechtreligieuze rijen van de Enige en Universele Rokerskerk van God. Want nu, beminde gelovigen, nu wordt het horecaf van het horekoren gescheiden! Prijs de Heer, laat ons Roken!